Honor 8 käyttökokemuksia (3/3)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

No niin, Honor 8:sta on tullut kerättyä käyttökokemuksia jo hyvän tovin, ja voisin tiivistää tähän loppuun vähän fiiliksiäni puhelimesta.

Yhteen lauseeseen tiivistettynä voin sanoa, että kyseessä on erinomainen puhelin, joka tarjoaa erittäin hyvän vastineen hinnalleen. Puhelimessa ei oman kokemukseni mukaan oikeastaan ole mitään varsinaista vikaa tai puutetta, jonka vuoksi jättäisin sen ostamatta. Ainoa lievää ärsytystä aiheuttava asia on ollut laitteen liukkaus, jonka takia se on tippunut sohvalta tai taskusta lattialle useammin kuin yksikään toinen puhelin jota olen käyttänyt. Puhelin tuntuu kuitenkin olevan tanakkaa tekoa, koska näistä tippumisista ei ole jäänyt laitteeseen pienintäkään jälkeä, joten pisteet Huaweille kestävästä rakenteesta. Puhelin onkin kädessä todella tanakan ja laadukkaan tuntuinen, ja käytännön kestävyys tuntuu vastaavan kosketustuntumaa.

Puhelin on nyt ollut minulla jokapäiväisessä käytössä tuolta syyskuun puolivälistä lähtien niin töissä kuin vapaa-ajalla, eikä se ole jättänyt kertaakaan pulaan. Akunkesto on vähintään riittävä. Puhelimessa on lähes aina illansuussa vielä yli puolet akkua jäljellä, ja täyden latauksen kerkeän pikalatauksella lataamaan aamulla ennen töihin lähtöä. Itse en kauhean paljoa puhu puhelimessa, mutta ruutuaikaa kyllä tulee päivässä useampi tunti sähköpostin, netin ja SoMen parissa, ja sähköposti sekä viestisovellukset synkkaavat 24/7. Erinomaisesti toimivan dual-sim ominaisuuden ansiosta töissä ja vapaalla voi käyttää samaa luuria, eikä päivisin tarvitse enää kanniskella kahta puhelinta mukana. Loman ajaksi työ-simmin saa napsautettua helposti pois päältä puhelimen asetusten kautta.

Yksi mielipiteitä jakava asia puhelimessa on luultavastikin Huawein EMUI käyttöliittymä, joka Apple-maailmasta tulleille lienee melko kotoisa, mutta kovan linjan Android-käyttäjälle aiheuttaa luultavasti ensivilkaisulla inhonväristyksiä. Kun testasin Huawein lippulaivaa P9:ää, suhtauduin aluksi hyvin skeptisesti EMUIhin, mutta se osoittautui kuitenkin käytössä erittäin toimivaksi ja miellyttäväksi käyttöliittymäksi. Honor 8 on varustettu samalla EMUI 4.1 versiolla, ja käyttökokemus on tämän kanssa yhtä miellyttävä ja sulava kuin P9:llä.

EMUIta voisi kuvailla mielestäni parhaiten IOS:n ja Androidin sekoitukseksi. Huawei on päättänyt esimerkiksi poistaa Androidin normaalin sovellusvalikon kokonaan, ja EMUI kokoaakin kaikki ikonit työpöydälle missä niitä voi järjestellä kansioihin samaan tapaan kuin Applen laitteissa. Applen järjestelmästä poiketen EMUI:ssa ikoneita voi kuitenkin siirrellä vapaasti työpöydällä, ja widgetit toimivat täysin normaalisti kuten muissakin Android-laitteissa.

Huawei on luvannut myös päivittää Honor 8:n Android 7 Nougat / EMUI 5 päivityksellä ensi vuoden puolella, joten softatukea on näillä näkymin luvassa vielä tovin aikaa. Laite on myös saanut pieniä korjauspäivityksiä testinkin aikana, joissa on korjailtu löydettyjä ongelmia ja päivitetty Android Security Patch Leveleitä ajantasalle.

Huawei on lisännyt puhelimeen myös muutamia pieniä ja käyttökelpoisia lisäominaisuuksia. Esimerkiksi työpöydän voi pienentää noin 75% kokoiseksi näytön toiseen alalaitaan vetämällä sormella navigointipalkin reunasta reunaan, mikä helpottaa puhelimen käyttöä yhdellä kädellä. Puhelimen sormenjälkilukija toimii myös nappina, ja sille voi ohjelmoida toimintoja painallukselle, tuplapainallukselle ja pohjassa pitämiselle, ja olenkin ohjelmoinut näille painalluksille toiminnot mm. kameran käynnistämiseen ja taskulampun sytyttämiseen.

Huawei on markkinoinnissaan tuonut vahvasti esiin puhelimen kuvausominaisuuksia, ja Honor 8:n kamera onkin kyllä kieltämättä mainio. Parhaiten se suoriutuu kuvaamisesta valoisassa ympäristössä, jolloin kuvat ovat erittäin eläväisiä ja värit miellyttäviä. Myös hämärässä kuvaus onnistuu hienosti, ja valoherkempi mustavalkosensori tuntuu tuovan vähän lisäpotkua esimerkiksi sisävalaistuksessa kuvaamiseen. Oman kokemukseni perusteella jäin odottamaan pimeäkuvauksessa parempaa kykyä. Mikäli kameran pystyy tukemaan ja käyttämään todella pitkiä valotusaikoja, saa pimeässäkin mukavaa jälkeä aikaiseksi.

Honor 8:n kamerasofta on mainio ja helppokäyttöinen. Siinä on useita eri moodeja joista voi valita, ja lisäksi Pro Photo ja Pro Video manuaalitilat jos haluaa säätää asetuksia käsin. Näppäränä ominaisuutena mainittakoon myös asetuksista päälle kytkettävän kohdetta seuraavan fokusoinnin, jota käyttämällä kamera seuraa osoittamaasi kohdetta vaikka se liikkuisi ja tarkentaa kuvan automaattisesti siihen.

Myös etukameraa pitää kehua, se ottaa kyllä kerrassaan mainioita kuvia, joten selfie-näpsijät voivat huoletta hankkia tämän luurin. Etukamerassa on myös Beauty-tila, eli automaattinen ”kaunistustoiminto”, joka käsittelee otetun kuvan lennossa hoitaen perus ihontasoituksen ja muut käsittelyt ilman käyttäjän toimenpiteitä. Käsittelyn määrää voi säätää helposti kuvan alalaidassa olevalla liukusäätimellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.