Honor 8 käyttökokemuksia (1/3)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

Noniin, eilen se odotettu testilaiteskaban puhelin tuli postin kyydillä kotiin Hymiö Onnellinen

Luuri on ollut tänään mukana ja olen sitä asennellut käyttökuntoon aina kun on aikaa ollut, joten hirveän paljoa siitä ei vielä varsinaista käyttökokemusta ole päässyt kertymään. Ajattelin kuitenkin kirjoittaa tähän alkuun vähän ensifiiliksiä laitteesta muutaman kuvan kera.

 

Testiin toimitettu yksilö oli valkoinen 32 GB muistilla varustettu versio Honor 8:sta. Puhelimesta on olemassa myös sininen, musta ja kultainen versio, sekä 64 GB muistilla varustetut versiot.

Ulkonäöllisesti yhteys Huawei-brändättyyn veljeen P9:ään on selkeä, mutta materiaalivalinnoissa on eroa. Kun P9 on rakennettu alumiinista, on Honor 8 puolestaan lasia sekä edestä että takaa. Lienee lähinnä makuasia kummasta pitää enemmän, mutta tyylikkäitä molemmat ovat. Honor 8 on ilmeeltään ehkä vähän nuorekkaamman, jopa feminiinisemmän näköinen, etenkin valkoisena värivaihtoehtona, kun alumiininen P9 on taas enemmän business-henkisen näköinen.

Honor 8 etupuoli

Yleisilme noudataa linjaa siisti ja selkeä. Laite on takapuoleltaan ja etupuolelta näytön ympäriltä kokonaan valkoinen ilman mitään kuviointia. Valkoista pintaa rikkovat vain kameroiden ja antureiden mustat täplät,  kuulokeritelikkö ja Honorin logot etu- ja takapuolella. Rungon sivut ovat hiottua vaaleaa alumiinia, kuten myös äänenvoimakkuuden säädin sekä virtanappi. Pohjassa on rei’itys kaiuttimen kohdalla, sekä 3,5 mm ääniliitäntä ja usb type-c -liitäntä.

Puhelimen käsittelytuntumaa leimaa ainakin omasta mielestäni tietynlainen pehmeyden ja pyöreyden tuntu. Tämä ilmeisestikin johtuu siitä, että puhelimen reunat on pyöristetty hivenen verran pyöreämmiksi kuin aiemmin käytössäni olleissa puhelimissa. Mekaanisesti puhelimen tuntuma on silkkaa premiumia. Mitään nitinöitä, natinoita tai taipumisia ei tunnu laitetta käsiteltäessä, ja fyysiset napit ovat napakat kuten kuuluukin.

Honor 8:ssa on alumiinirunko

Laitteen takakannessa ovat myös puhelimen kamerat (kyllä, monikossa, koska niitä on kaksi). Järjestelmä vaikuttaa ainakin teknisten tietojan valossa olevan sama kuin P9:ssä. Toinen 12 Megapikselin kennoista ottaa mustavalkokuvaa ja toinen värikuvaa, mutta Honorissa kameroista puuttuu Leican brändäys jota P9:n mainonnassa tuotiin paljon esiin. Onneksi minulla on Soneralta lainassa P9 testipuhelin, joten minulla on mahdollisuus testata näitä kahta lippulaivaa rinnakkain, jolloin kameroiden mahdolliset erot tulevat kyllä esiin. Kamerasofta näyttää tarjoavan jälleen kattavan repertuaarin eri moodeja, sekä ”Pro photo” käsisäätötilan. Muutaman pikaisen testikuvan perusteella kamera tekee aika mukavaa jälkeä.

Takakannessa sijaitsee myös vikkelästi toimiva sormenjälkilukija, joka on mallia aina päällä, eli puhelin aukeaa mustasta ruudusta suoraan työpöydälle sormenjäljellä. Jää virtanapin painelukin vähän vähemmälle tämän ansiosta. Lukija on upotettu ja siinä on selkeät reunukset, joten sen löytää helposti myös näppintutumalla puhelimen takakannesta.

Honor 8 kaksoiskamera ja sormenjälkilukija

Käyttöjärjestelmäpuolella Honor 8 tarjoaa Android 6.0 Marshmallow’n Huawein omalla EMUI 4.1 käyttöliittymällä. EMUI muokkaa Androidin toimintaa aika rankalla kädellä, ja sen käyttölogiikka on melko ”IOS-mainen”. EMUI poistaa muunmuassa sovellusvalikon kokonaan ja kokoaa kaikki ikonit automaattisesti työpöydälle. Applen käyttäjät varmaankin tuntevat olonsa tutuksi EMUI:n kanssa, mutta hardcore android-käyttäjät voivat ahdistua näin pitkälle menevistä muutoksista. Onneksi EMUIssa toimivat kuitenkin kaikki Androidin widgetit, ja ikoneiden paikka ja ryhmittely on vapaasti päätettävissä. Ikoneista puheenollen, omaan makuuni ne ovat vähän isokokoisia, ja mielestäni pienemmät ikonit tekisivät ruudusta vähän ruuhkattomamman näköisen.

EMUI on joka tapauksessa toimiva ja miellyttävä käyttöliittymä, eikä se itseäni ainakaan ahdistanut ollenkaan pari kuukautta P9:ää käytettyäni. Huawei on pakannut mukaan myös mukavan määrän muokkausmahdollisuuksia, joilla käyttiksen saa kustomoitua itselleen sopivaksi mm. navigointinäppäinten ja ilmoitusalueen osalta. Käyttiksessä on myös tuki monille näppärille eleohjauskomennoille (vaimennus kääntämällä puhelin näyttö alaspäin jne), sekä monikäyttöinen sormenjälkilukija jota voi käyttää myös ohjelmien käynnistämiseen ja esimerkiksi gallerian selaukseen.

Kaikenkaikkiaan ensifiilikset Honor 8:sta ovat positiiviset. Hinta-laatusuhde vaikuttaa olevan tässä laitteessa enemmän kuin kohdallaan, ja veikkaankin tästä tulevan aika suositun mallin Suomen markkinoilla.

Laitetaan alle vielä tekniset tiedot kertauksen vuoksi:

  • Näyttö 5,2″ Full HD TFT 1920×1080 pikselin resoluutiolla
  • Käyttöjärjestelmä Android 6.0 Marshmallow EMUI 4.1 käyttöliittymällä
  • Kamera 12 Mpikselin kaksoiskamerajärjestelmä, 8 MP etukamera
  • Suoritin Kirin 950 Octa-core (4×2.3 GHz + 4×1.8 GHz ydintä)
  • Käyttömuisti 4 GB LPDDR4 RAM
  • Massamuisti 32 GB tai 64 GB mallista riippuen
  • Akku 3000 mAh
  • Mitat 145,5 x 71 x 7,45 mm
  • Paino 153
  • Dual-sim tuki (joko 2x sim tai 1x sim + 1x microSD)
  • Lähimaksutekniikoita tukeva NFC
  • Pikalataus
  • Dual band Wifi 2.4/5 GHz

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.