Huawei P9 käyttökokemuksia (3/3)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

Se on melkein viikko vierähtänyt edellisestä postauksesta, ja Huawei on ollut koko ajan kovassa käytössä.

Muutamia juttuja mitä olen tässä puhelimesta huomannut testikäytön aikana.

+ Puhelimen akku ei koskaan ole loppunut kesken päivän. Itse asiassa rauhallisempina päivinä se kestää omassa käytössäni parikin päivää.

+ Käyttöjärjestelmä on toiminut koko testin ajan erittäin sujuvasti ja ilman ongelmia. Myös vakio vidgetit kellolle, säälle ja valokuvien rullaukselle ovat mukavan simppeleitä ja selkeitä, joten ne ovatkin jääneet käyttöön.

+ Huawein käyttöliittymä on tuntunut ihan mukavalta, vaikka tämä muokkaakin Androidin perusolemusta aika rankalla kädellä, mm. kaikkien appsien ikonut tulevat aina kotiruudulle, eikä erillistä sovellusvalikkoa ole. Tämä on aikalailla tottumiskysymys, ja turhat ikonit voi piilotella kansioihin kuten töissä tulee tehtyä iphonen kanssa.

– Jostain syystä kameran aukaisu lukitusta tilasta volume downia kaksoisnapsauttamalla ei tunnu aina toimivan. Onneksi sen voi myös vetää pikakuvakkeesta auki lukitusruudulta kun napsauttaa virtanapista ensin näytön päälle.

– Soittoäänien voimakkuuksista kaikkein alhaisinkin on paljon kovempi kuin mitä haluaisin käyttää ja mitä muista omistamista puhelimista on löytynyt. Itse tykkään etenkin kotona ollessa pitää soittoäänet hyvinkin hiljaisella.

Edit: Yllä mainittuun ongelmaan on löytynyt myöhemmin ratkaisu, ottamalla asetuksista Pocket Moden, eli taskutilan pois päältä, pysyy äänenvoimakkuus pienemmällä tasolla. Taskutilan asetus löytyy (ei soittoäänien asetuksista, vaan) puhelin-sovelluksen asetuksista.

**

Tuossa männä viikonloppuna oli Raision Myllyssä autoiluhenkinen tapahtuma, jossa testailin taas vähän kameraa. Hyvin se nappaa myös tehostevalojen värit talteen ja valojen tunnelma välittyy kuviin mielestäni hyvin. Kuvat jälleen täysin käsittelemättöminä suoraan kamerasta, pienennetty 1280 vaakaresoon paint.netillä ja blurrattu kasvoja pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.