OnePlus 6 käyttökokemuksia

Ystäväni Telia Yhteisössä onnistuivat järkkäämään minulle testikäyttöön OnePlussan uusimman version. Muutaman päivän testailun perusteella uskallan jo vähän kirjoittaa ensifiiliksiä tästä uutuuspuhelimesta.

Tämä käyttökokemusartikkeli on julkaistu myös Telia Yhteisössä. Testilaite on OnePlussan Telialle toimittama ja minulla Telialta lainassa.

Itsellenikin tupsahti sama Midnight Black 256 GB versio testiin kuin muillekin testikäyttäjille. Ensivaikutelma puhelimesta on kyllä erittäin positiivinen. Puhelimen musta mattaväri sekä ajaton ja funktionaalinen design puree minuun todella hyvin. Vaikka olen henkilökohtaisesti ollut viime aikoina puhelimissa enemmän kallellaan valkoisen ja kullan sävyihin, on tämä mustanpuhuva kalikka mielestäni erittäin tyylikäs paketti, koska se on sitten oikeasti täysin musta, ja vieläpä lähes samettisen mattapintainen musta takakuorestaan.

OP6-taka.jpg OP6-etu.jpg

Ajan trendin mukaisesti näytön yläosassa on lovi, jossa sijaitsevat etukamera ja puhelimen kuuloke. Näytöllä on pinta-alaa kunnioitettavat 6,28″ kuvasuhteen ollessa pitkulainen 19:9 ja tarkkuuden 2280×1080. Suuresta näyttöpinta-alastaan huolimatta puhelin ei ole mitenkään hirvittävän suuri, siitä kuuluu kiitos pitkulaiselle kuvasuhteelle ja erittäin kapeille näytön reunoille. Itse olen pitkulaisemman kuvasuhteen ystävä, mielestäni se sopii kännyköihin erityisen hyvin, koska niitä useimmiten käytetään pystyasennussa, ja pidempi näyttö helpottaa esim nettisivujen lukemista ja viestien kirjoittamista, koska virtuaalinäppäimistön yläpuolelle jää enemmän hyötytilaa käyttöön. Omaan käyttöön tämä n. 6″ kokoluokka pitkällä kuvasuhteella tuntuu kaikkein sopivimmalta ratkaisulta, ja nyt tätä hetken käytettyään oman P10:ni 5,2″ näyttö 16:9 kuvasuhteella tuntuu pieneltä ja epäkäytännöllisemmältä.

OnePlus luottaa hyvin vähän muokattuun Androidiin, kokemus on hyvin lähellä ”puhdasta Androidia”, mutta valmistaja on lisännyt jotain omia jippojaan puhelimeen sekä käyttöliittymään. Esimerkiksi navigointinappien paikat voi vaihtaa helposti asetuksista, ja puhelimen kylkeen on lisätty mekaaninen kytkin jolla säädetään onko käytössä normaali soittoääni, värinä vai äänetön tila. Toisin kuin aikanaan OnePlus 3:n kanssa, nykyversiossa myös Androidin vakio Älä Häiritse tila toimii normaalisti kylkikytkimestä huolimatta. Tämän korjaamisesta pisteet OnePlussalle, pikkulapsiperheissä ajastettu Älä häiritse on aika kova sana kun luuri menee automaattisesti äänettömällä illalla.

OP6-sivu.jpg Virtanappi ja mekaaninen äänikytkin

Nykypäivänä kamera on monille yksi tärkeimmistä ominaisuuksista kännykässä, ja sillä saralla OP6 kyllä toimittaa hyvää laatua. Etenkin valoisassa kuvat ovat tasoltaan ja tarkkuudeltaan erittäin hyviä. Piirto on hyvää ja kuvat miellyttäviä ja eläväisiä. Takapuolen pääkamera on varustettu 16 Megapikselin Sony IMX 519 kennolla (1,2µm pikselikoko), f/1.7 valovoiman optiikalla ja optisella kuvanvakaajalla, joten kameralta tohtiikin odottaa vähintään kohtuullista suorituskykyä myös hämärässä. Tästä sitten lisää myöhemmin kun olen kerennyt sitä enemmän testaamaan.

OP6_cam-1.jpg Luontokuvaa OP6:lla

Kaiken kaikkiaan ensikokemukset OnePlussan uutuuden kanssa ovat olleet erittäin positiivisia. Puhelimessa on monta hyvää ominaisuutta, ja hinnaltaan se on varsin kilpailukykyinen muihin vastaavan tason laitteisiin verrattuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.