Samsung Galaxy A8 – Keskiluokan uutuus

Samsung on esitellyt uuden A8 mallin suosittuun puhelinten (ylempään) keskiluokkaan, eli noin 500 euron hintaluokkaan. Samsungilla tämä ”A-sarja” sijoittuu S- ja Note lippulaivasarjojen alapuolelle, ollen kuitenkin spekseiltään selkeästi J-sarjan yläpuolella. Uutuuden toimitukset alkavat 19.1., mutta sitä voi jo tällä hetkellä ennakkotilata Gigantista 499 € hintaan, ja 12.1. alkaen laajemminkin mm. Telialta.

Uuteen A8:aan on tuotu monia lippulaivasarjoista tuttuja ominaisuuksia, kuten kapeareunainen Infinity Display näyttö, kehittyneet kamerat eteen ja taakse, sekä IP68 luokan veden- ja pölynkestävyys.

Näyttö on kooltaan 5,6″ ja sen kuvasuhde on perinteistä pidempi. Tarkkuudeltaan se on ”FHD+”, eli venytetty Full HD, jonka resoluutio on 2220×1080 pikseliä. Näyttötekniikkana on Samsungin tapaan Super AMOLED, mikä antaa odottaa hyvää kuvanlaatua.

Kameroiden osalta puhelimen takaa löytyy 16 Megapikselin 1/2.8″ kenno PDAF-tarkennuksella ja korkean valovoiman f/1.7 optiikalla, jonka kuvakulma on 78°. Kenno on perinteisellä 4:3 kuvasuhteella, ja sen pikselikoko on kännyköiden maailmassa kohtuullinen 1,12 µm. Etupuolella on kaksoiskamera, joka tarjoaa 8MP ja 16MP kamerat f/1.9 valovoimalla. 16MP kamera on kapeammalla 76° kuvakulmalla ja 8MP ”Wide Selfie-kamera” laajemmalla 85° kuvakulmalla.

Puhelimen suorituskyvystä vastaa uusi 8-ytiminen Exynos 7785 suoritin, jossa on 2×2,5 GHz ja 6×1.6 GHz ytimiä. RAM-muistia löytyy 4 Gt ja tallennustilaa on 32 Gt, lisätilaa kaipaavat voivat asettaa puhelimeen myös microSD-muistikortin. Suomeen tuotavassa versiossa on myös dual-sim tuki, mikä mahdollistaa kahden liittymän käyttämisen puhelimessa samanaikaisesti.

Käyttäjän tunnistamista varten puhelimessa on sormenjälkilukija takakuoressa, sekä etukameran avulla toimiva kasvojentunnistus.

Värivaihtoehtoja on neljä, musta, harmaa, kulta ja sininen, joista ainakin kolme ensimmäistä kuuluvat Suomeen tuotaviin versioihin.

Galaxy A8 vaikuttaa aika mielenkiintoiselta uutuudelta hintaluokassaan. Nyt viimeinkin Samsungin ystävillekin on tarjolla dual-sim puhelin, jos haluaa pitää työ- ja henkilökohtaisen liittymän samassa puhelimessa. Kilpailu tässä hintaluokassa on kuitenkin kovaa, ja samassa hintaluokassa ovat tällä hetkellä mm. Huawein uusi Mate 10 lite sekä vanhemmat Honor 9 ja P10, OnePlus 5/5T, Nokia 8, iPhone 6s sekä Samsungin oma viime vuoden lippulaivamalli Galaxy S7.

Ainoana outona puolena 2018 vuoden julkistuksessa pidän Android 7 versiota. Olisi nyt luullut Oreolla tulevan out-of-the-box.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.