Huawei P9 käyttökokemuksia (1/3)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

Sain eilen käsiini mielenkiintoisen testilaitteen, jota olen halunnutkin päästä kokeilemaan julkaisusta lähtien, nimittäin Huawein uuden lippulaivamallin P9:n.

Huaweihan on nostanut suosiotaan Suomessa ja muualla tarjoamalla hyvää vastinetta rahalle. Uusi P9 jatkaa tällä linjalla ollen lippulaivapuhelimien kategoriassa kohtuullisen edullinen vaihtoehto, mutta tarjoten kuitenkin aika paljon tehoa ja ominaisuuksia, sekä hyvää muotoilua.

Panostukset muotoiluun tulevat selväksi jo heti pakkauksen käteensä saadessa. Linja on siistiä ja pelkistettyä. Laatikko on valkoinen lukuunottamatta Puhelimen mallia ja kameravalmistaja Leican tekstiä kannessa, sekä Huawein logoa kyljessä.

Myös pakkauksen sisäpuoli on toteutettu siististi ja pyrkimys tyylikkyyteen ja korkealuokkaisuuteen näkyy kaikessa.

Puhelin itsessään on erittäin tyylikäs, ja muotoilukieli tuo itselle ainakin jonkinasteisen Apple-maisen tuntuman materiaalien, värien ja muotoilun puolesta. Tosin eipä sitä kyllä nelikulmaista metallikalikkaa ihan kauhean moneen muotoon voi työstää, joten sukunäköisyys samoja materiaaleja käytettäessä on vähän väistämätöntä…

Puhelimen työstöjälki ja viimeistelyn taso on ensiluokkaista, ja puhelin tuntuu kädessä napakalta ja laadukkaalta. Näyttö ulottuu sivusuunnassa lähes reunasta reunaan, ja pystysuunnassakin reunukset ovat erittäin maltillisen kokoisia, joten 5,2″ näytöllä varustetuksi puhelimeksi P9 on miellyttävän pieni kooltaan. Monista nykypäivän lippulaivoista poiketen näytön tarkkuus on Full HD tasoa, mikä kyllä tässä kokoluokassa on täysin riittävä, enkä itse pysty normaalikäytössä näkemään tarkkuuseroa P9:n FHD-näytön ja LG G4:n tarkemman QHD-näytön välillä.

Huawei on onnistunut muotoilemaan puhelimen takakuorenkin täysin tasaiseksi, myös Leican valmistaman kaksoiskameran kohdalta. Tämä miellyttä ainakin itseni kaltaisten ihmisten silmää, joiden mielestä kaiken karvaiset kamerakummut ja muut korotukset ovat ikävän näköisiä. Muutaman pikaisen testikuvan perusteella kamera vaikuttaisi aika pätevältä, mutta pitää testata sitä vielä paljon enemmän jotta sen laatuun pääsee kunnolla kiinni.

Takakannessa majailee myös sormenjälkilukija, joka mahdollistaa puhelimen lukituksen avaamisen helposti ja nopeasti. Lukijan sijoittaminen takakanteen on mielestäni huomattavasti luonnollisempi ratkaisu kuin etunapissa oleva lukija, vaikkakin tässä tapauksessa toki joudut nostamaan puhelimen pöydältä käteen avataksesi lukituksen sormenjäljellä.

Käyttöjärjestelmäpuolella Huawei tarjoaa Android 6.0 Marshmallow version ryyditettynä omalla EMUI käyttöliittymällään. EMUI toimii huomattavan eri tavalla kuin Android on alun perin suunniteltu, poistaen mm. perinteisen sovellusvalikon kokonaan ja tuoden kaikkien asennettujen sovellusten ikonit työpöydälle vähän samaan tapaan kuin iPhonessa. Ikoneita voi sijoitella vapaasti työpöydällä ja ryhmitellä kansiohin, mikä auttaa paljon appeja asentavia pitämään työpöytänsä siistinä.

Yksi erikoisuus, mikä osui silmään käyttöönottovaiheessa oli se, että jos puhelimensa haluaa pitää englannin kielisenä, niin sijainniksi ei pysty valitsemaan Suomea, vaan vain esimerkiksi USA:n, Kanadan tai Zimbabwen käyttäessä US englantia tai Englannin, Hong Kongin tai Irlannin käyttäessä UK englantia. Itse en muista muissa viime aikaisissa puhelimissani törmänneeni tällaiseen kielestä riippuvaan rajoitukseen lokalisoinnissa, joten tämä on ihan Huawein omaa keksintöä. Lähinnähän tämä aiheuttaa harmia siinä, että kellonaikojen ja päivämäärän näyttämisen tapa vähän vaihtelee maittain, ja sovellukset käyttävät oletuksena puhelimen määrittämiä tapoja näyttää aika ja päivämäärät (24h kello vs. AM/PM, pp.kk.vvvv vs. kk/pp/vvvv…).

Yhden illan käyttämisen perusteella EMUI toimii P9:llä sujuvasti, eikä hidastumisia ja jäätymisiä ilmaantunut. Myös softien asennus Play-kaupasta toimi vikkelästi, ja nettiselaus oli puhelimela sujuvaa. Pikaisen kokemuksen perusteella tehojen puolesta puhelimella pärjää kyllä hyvin.

Aloitan mielenkiinnolla testijakson Huawein uutuuden kanssa, ja odotan etenkin kameran testaamisen eri olosuhteissa tarjoavan tekemistä tämän laitteen kanssa vähäksi aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.