Nokia 8 ensifiilikset (päivitetty)

Sain ystäviltäni Telialla testiin Nokian uuden lippulaivan, Nokia 8:n. Pitää sanoa, että ensituntumaltaan puhelin oli jopa positiivinen yllätys! Mukavan liuskamainen muotoilu, hyvät materiaalit, erittäin hyvä työnjälki ja pikaisella vilkaisulla erinomainen näyttö.

Puhelin oli paketoitu vahvasti aiempia Nokialaisten paketteja muistuttavaan pakkaukseen. Vanha teema ”Nokia Connection People” oli jälleen vahvasti läsnä pakkauksen kuvassa. Puhelimen lisäksi pakkaus sisälsi laturin, USB type-C kaapelin, kuulokkeet, sim-korttikelkan irroituspiikin sekä pikaohjeet useilla eri kielillä. Puhelimen laturi latausta useilla eri jännitteillä; 5V 2,5A / 9V 2A / 12V 1,5A, joten se sopii yhteen monien muidenkin laitteiden kanssa kuin vain kännykän.

Nokia 8 tuoreeltaan laatikossaan

Kun puhelimen suojakääreet poistaa, paljastuu sieltä erittäin miellyttävän tuntuinen, alumiinisella takakuorella varustettu puhelin. Itse olen alumiinikuoren vankkumaton ystävä, enkä voi mitenkään ymmärtää kuka on keksinyt laittaa liukasta ja helposti rikkoutuvaa lasia puhelimen takakuoreksi. Kokemuksia tästä on iPhone 4S:n ja Honor 8:n myötä, ja molemmat olivat aivan tolkuttoman liukkaita käsissä.

Puhelimen takakuorta koristaa hopeinen NOKIA teksti, sekä Zeiss brändätty kaksoiskamera lisälaitteineen. Muutaman pikaisen räpsyn perusteella kamera vaikutti ihan pätevältä, mutta pitää tutustua siihen vielä tarkemmin ennen kuin uskallan verrata sen laatua muihin käyttämiini puhelimiin.

cof
Nokia 8 Zeiss kaksoiskamera

Nokia tunnetusti käyttää melko puhdasta Android-versiota puhelimissaan, joten sillä puolella ei mitään yllättävää tullut eteen ensikäsittelyssä. Nokia 8 tulee Android 7.1.1 version kanssa.

Ainoa suurempi miinus ensikokemuksissa tulee omissa kirjoissani siitä, että kapasitiivisia kosketusnappeja ei pysty vaihtamaan toisin päin. Itse olen tottunut käyttämään back-nappia oikealla kädellä (missä puhelintakin pidän). Näin ison luurin käyttäminen on yhdellä kädellä lähes mahdotonta jos back-nappi on vasemmalla puolella…

Nokia 8 vaikuttaa ensivilkaisulla erittäin mielenkiintoiselta laitteelta. Puhelin huokuu lippulaivafiilista, mutta on sen hintakin tosin jo melko lippulaivatasolla ollessaan yleensä noin 579 euroa 4GB/64GB mallille ja 649 euroa 6GB/128 GB mallille. Näin ollen tänä päivänä halvempia ovat esimerkiksi Samsung Galaxy S7/S7 edge, Huawei P9, Honor 9, iPhone 6S 32GB sekä OnePlus 5T.

Muita maininnan arvoisia teknisinä tietoja ovat ainakin Snapdragon 835 alusta, 4 tai 6 GB RAM-muisti, dual-sim tuki, 5,3″ kokoinen IPS-näyttö 2560×1440 tarkkuudella sekä 13 Megapikselin kaksoiskamera (väri- ja mustavalkokennot) 1,12 µm pikselikoolla, f/2.0 valovoiman Zeiss optiikalla ja PDAF-vaihetarkennuksella

Odotan mielenkiinnoilla millaiseksi laitteeksi Nokia 8 osoittautuu päivittäisessä käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.