Android Auton asentaminen APK Mirrorista

Koska artikkelini Android Autosta on ilmeisen laajasti luettu, ajattelin kirjoittaa myös vähän tarkemmat ohjeet sille, miten sovelluspaketin saa puhelimeen asennettua. Koska Android Auto ei ole Suomessa virallisesti julkaistu sovellus, ei sitä voi yksinkertaisesti asentaa Play kaupasta, vaan sen asennus pitää tehdä joko kikkailemalla sijaintien kanssa Play kaupassa, tai lataamalla asennuspaketti APK Mirror palvelusta. Itse koin helpoimmaksi vaihtoehdoksi asennuksen APK Mirrorin kautta, johon tässä postauksessa on tarkemmat ohjeet.


Hei alkuun mainitsen pohjavaatimuksen Android 7 ja sitä vanhempien versioiden käyttäjille. Jotta saisit APK-paketteja asennettua, tulee sinun sallia asennus tuntemattomista lähteistä puhelimen asetuksista. Yleensä tämä asetus löytyy kun katsot Asetukset -> (Lisäasetukset ->) Suojaus -> Tuntemattomat lähteet. Youtubesta löytyy ohjevideokin tähän No Body nimimerkin tekemänä, tässä linkki videoon jos haluat katsoa: Android tuntemattomat lähteet (Youtube).

Android 8 ja sitä uudemmissa versioissa toimintatapaa on muutettu, ja puhelin kysyy nyt ladatun sovelluspaketin asennusta käynnistettäessä haluatko sallia asennuksen. Ilmoituksesta pitää valita Asetukset ja ottaa käyttöön Salli tästä lähteestä, minkä jälkeen paketti asentuu puhelimeen.

Android Auton asennuksen ensimmäinen vaihe on ladata asennuspaketti. Sen voi ladata APK Mirrorista osoitteesta https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/

Kun olet Android Auto sivulla, kelaile alaspäin kohtaan All versions, ja klikkaa uusimman version latausnappia (nuoli-ikoni).

Seuraavalla sivulla klikkaa nappia See available APKs, ja valitse sieltä sopiva. Joissain versioissa vaihtoehtoja voi olla enemmänkin, mutta uusissa älypuhelimissa versio arm64-v8a on useimmiten sopiva

Lataussivulla on usein todella häiritseviä ja hämääviä mainoksia. Älä klikkaa mitään muuta kuin isoa sinistä Download APK nappia.

Kun lataat tiedosta, saat puhelimelta ilmoituksen, että ladatun kaltainen tiedosto voi vahingoittaa puhelintasi. Kuittaa ilmoitus painamalla OK.

Kun lataus on valmis, voit käynnistää asennuksen painamalla ilmoituksesta Avaa.

Tässä vaiheessa saat varmistusikkunan siitä, haluatko asentaa kyseisen ohjelman puhelimeesi. Tässä kohtaa myös pitäisi tulla ilmoitus jos asennuslupa on erikseen myönnettävä, minulla sitä ei tule, koska puhelimelle on sallittu jo aiemmin kyseisen ohjelman asennus.

Näiden askelten jälkeen Android Auto on asennettu puhelimeesi ja on valmis käytettäväksi. Ensimmäisellä käynnistyskerralla AA kyselee pitkän liudan käyttöoikeuksia joita se tarvitsee toimiakseen täysipainoisesti.

Android Auto logo, Source: Google

2 Replies to “Android Auton asentaminen APK Mirrorista”

  1. Kaikki menee muuten hyvin ja kuvaillulla tavalla, mutta asennuksen päätteeksi tulee ilmoitus ”sovellusta ei asennettu”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *