Apple julkaisi uusia iPad Air ja Mini malleja

Apple on eilen julkaissut pitkän tauon jälkeen uudet iPad Air ja iPad Mini -mallit. Vaikka tavallista iPad-mallistoa sekä iPad Pro -mallistoa on päivitetty lähivuosina, on edellinen iPad Air (2) malli julkaistu vuonna 2014 ja iPad Mini (4) vuonna 2015, joten päivitystä näihin mallistoihin on odotettu jo useampikin vuosi.

Uudet mallit on molemmat varustettu Applen A12 Bionic -järjestelmäpiirillä, joka sisältää myös Neural Enginen, eli reaaliaikaisen koneoppimisen sovelluksia avustavan piirin. Uusi A12 Bionic prosessori tarjoaa aivan uudenlaista nopeutta edellisten sukupolvien Air ja Mini malleihin verrattuna. A12 Bionic tarjoaa jopa 50% paremman GPU-suorituskyvyn kuin edellisen sukupolven A11 piiri. Prosessorin suorituskyvyn puolesta uusi piiri tarjoaa parannettua tehoa vaativammassa laskennassa, ja parempaa energiatehokkuutta kevyessä käytössä

Molemmat uutuudet tukevat myös Apple Penciliä, eli Applen iPadeille suunnittelemaa stylus-kynää. Pencilin avulla iPad muuttuu piirtotyökaluksi muistiinpanojen ja hahmotelmien tekemistä silmällä pitäen. Pencil on luonnollisesti lisävaruste, ja mikäli sen mielii ostaa, on hintaluokka noin sadan euron tienoilla.

Näyttöjen puolesta uutuuksissa on molemmissa Advanced Retina-näytöt True Tone -tuella. Käytännössä tämä tarkoittaa aiempaa laajempaa väriavaruutta, ja Airin tapauksessa myös edellisen sukupolven Airia suurempaa ja tarkempaa näyttöä. Uuden Airin näyttö on kooltaan 10,5″, ja sen tarkkuus on 2224×1668 pikseliä. Vanhassa Air 2:ssa näyttö oli 9,7″ ja tarkkuus 2048 x 1536 pikseliä. IPad minin näyttö on säilynyt tutussa 7,9 tuumassa, ja sen tarkkuus on samat 2014×1536 pikseliä kuin edellisessä mallissa.

Uusien julkaisuiden myötä Applella on jälleen kattava tarjoama moderneja taulutietokoneita useissa hinta- ja kokoluokissa moneen tarpeeseen. Uusi Air tulee hintansa ja ominaisuuksiensa puolesta asemoitumaan uusimman perusmallin iPadin ja kalliimpien iPad Pro mallien väliin, mistä se varmasti löytääkin oman asiakasryhmänsä joka hakee vähän perustasoa parempaa suorituskykyä. Uusi mini taasen on suunnattau asiakaskunnalle, joka haluaa pienempikokoisen laitteen hyvillä ominaisuuksilla. Hintansa puolesta se sijoittuu uuden Airin ja perusmallin väliin, perus iPadin jäädessä malliston edullisimmaksi malliksi. Yritys- ja tehokäyttäjille suunnatut iPad Pro mallit jäävät edelleen ominaisuuksiensa, sekä hintansa, puolesta malliston huipulle

Vasemmalla: Ipad Pro 11 ja 12.9, vasemmalla iPad Air, iPad ja iPad Mini

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.