Huawei P9 käyttökokemuksia (2/3)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

Noniin, tässä on nyt mennyt kohta jo parisen viikkoa Huawein uutuuden kanssa, ja pitää sanoa, että meikäläinen tykkää tästä laitteesta kovasti!

Käyttökokemus on tähän saakka ollut tasaisen jouheva, ja puhelin on toiminut kaikissa tarpeissani vikkelästi ja luotettavasti. Eritoten täytyy kehua todella nopeaa ja tarkkaa sormenjälkilukijaa, joka avaa lukituksen hetkessä vaikka sormi olisi missä asennossa. Lukija on myös mallia ”aina päällä”, eli näyttöä ei tarvitse erikseen laittaa päälle tai mitään nappia painaa, vaan voit pistää vain suoraan sormen lukijalle ja puhelin aukeaa ja näyttö menee päälle. Helppoa ja nopeaa kuten sen kuuluukin. Hauskana lisäominaisuutena huomasin Nordean mobiilipankkisovelluksen tukevan kirjautumista sormenjäljellä, joten pankkiasiat pääsee tsekkaamaan nopeasti ja helposti ilman näppäilyjä!

Ulkonäöltäänhän luuri on suorastaan tyylikäs, kuten ensimmäisessäkin postauksessani toin jo esiin, ja nyt vähän aikaa tätä käytettyäni olen edelleen samaa mieltä. Design on puhdasta ja hillityn tyylikästä, mikä sopii hyvin omaan makuuni. Muutamien puhelimien käyttökokemuksella myös sormenjälkilukijan sijainti puhelimen takana on paljon järkevämpää kuin edessä. Itse soisin myös äänensäätönappien olevan siellä kuten LG:llä on tapana tehdä, mutta sivulla oleviksi napeiksi noiden sijainti on ihan kohdallaan. Virtanappia ei niin usein oikeastaan tarvitsekaan kun monesti tulee suoraan avattua puhelin lepotilasta sormenjäljellä. Yksi parantamisen paikka olisi notifikaatio-ledin tuominen näkyvämmäksi ja sen tekeminen kirkkaammaksi. Nyt ledi on piilossa kuulokkeen ritilän takana, eikä sen vilkkumista meinaa huomata päinvänvalossa, koska ledi on niin himmeä.

Puhelimen kamera on myös osoittautunut sangen laadukkaaksi ja Huawein kamerasofta varsin mukavaksi käyttää. Käyttö on nopeaa, ja kamerasofta tarjoaa automaattitilan sekä erilaisia teematiloja ja Pro-moden, jossa säätöjä pystyy muuttamaan myös käsin. Teemojen valinta käy nopeasti pyyhkäisemällä näytön vasemmasta laidasta valikon esiin, ja auto- ja pro-moden välillä vaihto tapahtuu vetämällä samalla tyylillä pro-moden säätimet näytön alalaidasta esiin. Näytön oikeasta laidasta pyyhkäisemällä taas saa kameran asetukset esiin. Kameran auto-mode on tehnyt tähän saakka niin hyvää jälkeä, ettei itselleni ole vielä osunut tarvetta käyttää teemoja tai pro-modea. Noille varmasti löytyy käyttöä hämärämpään vuodenaikaan, mutta nyt kesän valoisina aikoina auto-mode on tehnyt tasaisen vakuuttavaa jälkeä.

Laitan tähän alle muutaman esimerkkikuvan, joista pääsee vähän katsomaan kameran värintoistoa, terävyyttä sekä syvyysterävyysaluetta. Kaksi ensimmäistä kuvaa on rajattu ja sitten pienennetty 1280 vaakaresoluutioon. Kolmas kuva on 100% crop käsivaralla otetusta lähikuvasta, tuosta näkee hyvin kameran tekemän kuvan terävyyden tason.

Hedelmäfruitie
Valkovuokko

cof

Lähikuva ötökästä

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.