Android Pie julkaistu OnePlus 6:lle

OnePlus julkaisi muutama päivä sitten Android Pien tämän hetken lippulaivalleen OP6:lle.

Uuden Android-version myötä OnePlus on päivittänyt käyttöliittymää jonkin verran. Mitään maata mullistavaa muutosta Pie ei laitteen käyttöliittymän ulkonäölle tuonut, mutta muutos navigoinnissa onkin jo vähän isompi.

Alasvetovalikon nappulat ovat muuttuneet aika paljon, ja monessa kohtaa mm. valikoiden ja elementtien kulmia on pyöristetty.  Käyttöliittymä vaikuttaa vakioasetuksilla olevan yleissävyltään toisaalla vähän vaaleampi ja toisaalla vähän tummempi kuin ennen. Itseäni esimerkiksi ihmetyttä, että alasvetovalikko on lähes musta, mutta kotiruudun viereinen shelf-valikko taas niin vaalean harmaa ja täynnä tyhjää tilaa että sen avaaminen lähes häikäisee.

Ulkonäköä mullistavampi muutos voi joillekin olla tuki Androidin natiiville elenavigaatiolle.

Uudessa Android Piessa on mahdollista ottaa eleet käyttöön vanhojen navigointinappien sijasta, mutta ominaisuus on oletuksena pois käytöstä. Elenavigoinnin voi aktivoida asetuksista, ja sen jälkeen nappirivi poistuu ruudun alareunasta ja sen korvaa erilaisten eleiden käyttö. Esimerkiksi kotinäppäintä korvaa pyyhkäisy alareunasta ylöspäin, back-nappia korvaa pyyhkäisy alareunasta ylöspäin jommassa kummassa reunassa näyttöä, ja moniajovalikon saa esiin vetämällä keskeltä ylös ja pitämällä sormen painettuna pyyhkäisyn jälkeen.

Itse otin elenavigoinnin tiestimielessä käyttöön, vaikka nappipohjainen navigointi onkin ollut mielestäni ihan toimiva. Pitää katsoa tuntuuko elenavigointi totuttelun jälkeen fiksummalta tavalta käyttää puhelinta kuin nappien tökkiminen.

Muita mainitsemisen arvoisia muutoksia uudessa päivityksessä on Androidin Security patch levelin päivittäminen syyskuu 2018 tasolle, sekä uudet virransäästöominaisuudet, jotka auttavat säästämään akkua.

 

Lisäys 28.9.2018  15:16

Tällä voi olla joillekin ihmisille suurtakin merkitystä. Android Pien myötä Google on ilmeisesti torpannut puhelimista mahdollisuuden puheluiden nauhoittamiseen. Varsinainen puheluiden nauhoitus API on poistettu käytöstä jo pidemmän aikaa sitten, mutta nauhoitussovellukset ovat voineet kuitenkin toimia käyttämällä toista reittiä puheluiden nauhoittamiseen. Suositun ACR nauhoitusohjelman kehittäjien mukaan tämä kiertotie on uusimmassa käyttöjärjestelmäversiossa tukittu, eikä puheluiden nauhoittaminen enää onnistu Android 9 Pie versioon päivitetyillä puhelimilla

A quick history

Official call recording API was discontinued on Android 6 by Google (see https://issuetracker.google.com/issues/37094464 ) on the grounds of user privacy. (Google encourages users to lower their security by getting root access which they need to unlock this feature. Rooting also voids device warranty.)

Luckily, few developers found a workaround and it worked up until Android 8.1. Sadly, we have learnt that Google has closed that workaround on Android 9.

Future

There will be no call recording possibility on any Android 9 phone. No app will be able to record calls properly.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.