Huawei Watch 2 käyttökokemuksia (2/2)

Tämä on aiemmin Telia Yhteisössä / Sonera Klaanissa julkaistu käyttökokemusartikkeli, joka on sittemmin tuotu näkyviin myös TekniikkaPenkkiin.

Se on kohta kuukauden päivät kulkenut kello ranteessa, ja alan pikkuhiljaa olemaan melko sinut sen kanssa.

Itse kyllä edelleenkin tykkään älykelloista siinä mielessä, että mielestäni on erittäin mukava kun näen vilkaisulla kellosta kuka soittaa tai mikä viesti puhelimeen kilahti, ja voin tehdä päätöksen kaivanko luurin taskusta nyt vai vasta myöhemmin. Etenkin autoa ajaessa on erittäin mukava tietää onko soittaja joku tuttu jolla voisi olla ihan asiaakin vai tuntematon numero joka on todennäköisesti omalla kohdallani silloin puhelinmyyjä.

Tästä päästään myös yhteen kellon ongelmakohtaan, nimittäin siihen, että ilmoitusten/puheluiden saapuminen puhelimesta kelloon kestää turhan kauan. Viesti-ilmoituksesta tai puhelimen soimisesta menee useita sekunteja, ennen kuin kelloon tulee tieto tapahtumasta. Tuntuu jotenkin hassulta, että yleensä kerkeän ottamaan puhelimen pois taskusta ja katsomaan soittahan luurin näytöstä ennen kuin kellon näyttö lähtee päälle ja soittaja näkyy siinä. Mielestäni sekä Pebblen Steel, että Samsung Gear S3 ovat näyttäneet ilmoitukset nopeammin kuin Huawei Watch. Liekö syynä Android Wear käyttöjärjestelmä vai joku muu, sitä en tiedä, mutta tämä kello on tähän asti käytössä olleista hitain reagoimaan saapuviin ilmoituksiin ja puheluihin.

En edelleenkään pidä Android Wearin käyttölogiikasta siinä mielessä, että käyttäjän on pakko käyttää sekä nappeja, että kosketusnäyttöä jatkuvasti. Mielestäni käytön pitäisi onnistua myös pelkästään kosketusnäyttöä käyttämällä, mutta Google on asiasta eri mieltä ja sen takia nappeja joudutaan käyttämään jatkuvasti.

Positiivisena yllätyksenä on tullut kellon akunkesto, joka omassa käytössäni on yleensä noin kolmen päivän luokkaa. Itse pidän kelloa ranteessa vain ulkona / töissä ollessa, en kotona, joten kello voi mennä virransäästötilaan isoksi osaksi päivää. Tosin lomareissullakin meni kolme päivää yhdellä latauksella vaikka olin liikkeellä ja siten kello ranteessa aamusta iltaan. Tosin akkua oli illalla jäljellä muistaakseni 8%, eli aika tiukalle mentiin. Aktiivisemmalla käyttäjällä akku luultavasti kestää korkeintaan sen kaksi päivää, itse kun kelloa käytän lähinnä notifikaatioihin, en esimerkiksi puhelimena tai musiikkisoittimena.

Kellon ehdottomaksi positiiviseksi puoleksi on myös sanottava sopivuus. Kuten aiemmin mainitsin, kello on erittäin kevyt, ja sen hihna on tarkasti säädettävissä oikein kokoiseksi. Keveyden, maltillisen koon ja hyvän istuvuuden ansiosta kello on hyvinkin huomaamaton ranteessa, ja sitä voi pitää pitkiä aikoja kädessä ilman ongelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.