Nokia 8110 4G – The banana is back!

Viikon paras kännykkäuutinen oli kyllä legendaarisen banaanipuhelimen, eli Nokia 8110:n paluu.

Nokian brändillä puhelimia valmistava ja myyvä HMD Global on jälleen jatkanut vanhojen klassikkopuhelimien lämmittelyä julkaisemalla MWC-messuilla uusitun painoksen Nokian uniikin mallisesta 8110 liukukansipuhelimesta. Uutuus on saanut nimekseen Nokia 8110 4G, ja saataville tulevat sekä klassisen musta, että pirteän (banaanin) keltainen vaihtoehto.

Uuutuus näyttää noudattavan edellisen mallin muotoilukieltä sangen uskollisesti, tarjoten liukukannen ja kaarevan muodon kuten alkuperäinenkin 8110. Näyttö on luonnollisesti uudessa versiossa värillinen, ja kokoa sillä on mukavat 2,4″. Resoluutio on nykypäivänä varsin vaatimaton QVGA, eli 320×240 pikseliä. Fyysinen näppäimistö näyttää ainakin ulkoisesti olevan läheistä sukua aiempien Nokian peruspuhelimien matalille näppäimistöille.

Tekniikan puolesta 8110 4G tarjoaa nimensä mukaisesti tuen myös 4G-verkoille sekä VoLTE:lle, eli LTE-verkon puheensiirrolle, mikä tekee siitä verkkotekniikan puolesta huomattavasti pitkäikäisemmän kuin 3110:n uudesta versiosta, joka tuki versiosta riippuen vain 2G ja 3G-verkkoja. Puhelin käyttää Qualcomm® 205 mobiilialustaa joka sisältää 1 GHz tuplaydinsuorittimen, ja sen kylkeen on paketoitu 512 MB RAM-muistia sekä 4 GB sisäinen tallennustila.

Muita mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia ovat 2 Megapikselin kamera led-salamalla, käyttäjän vaihdettavissa oleva akku, musiikkisoitin ja FM-radio, dual-sim tuki sekä IP52 suojausluokan mukainen roiskevedenkesto. Puhelin osaa myös toimia WiFi hotspotina ja jakaa 4G-yhteyden muille laitteille langattomasti.

Vaikka kyse ei olekaan älypuhelimesta, mahdollistaa 8110 4G:n KaiOS käyttöjärjestelmä useiden älykkäiden sovellusten ja toimintojen käyttämisen. Puhelimesta löytyy ainakin Google Assistant, Google Maps, Google Haku,  Facebook, Twitter, Gmail/Outlook synkronointi sekä tietysti Matopeli. Toivelistalla useimmilla olisi varmastikin myös Whatsappa, mutta ainakaan näin aluksi siitä ei löydy mainintaa ominaisuuksien joukossa.

Mikäli Nokian The New Banana kiinnostaa, niin Techradar on saanut sen jo käsiinsä ja julkaisuut siitä käyttöarvostelun (luettavissa täällä). Nokia 8110 4G:n pitäisi saapua myyntiin kesän kynnyksellä toukokuussa, ja keskimääräiseksi hinnaksi ennen veroja ilmoitettiin julkaisun yhteydessä 79 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.