Acer Aspire ES1 toimimaton kosketuslevy

Päivittelin vanhaan Acer Aspire ES1-311 koneeseen PNY:n halvan 120GB SSD-levyn, jotta siitä saisi sujuvan Youtube-koneen perheen pienimmälle. Koska Acer on tunnettu bloatwarestaan, ajattelin puhtaan asennuksen olevan paras vaihtoehto. Pienenä jekkuna asennuksen jälkeen koneen oma tasohiiri olikin aivan täysin mykkä. Ongelmaan löytyi kyllä onneksi ratkaisu, mutta en olisi välttämättä ilman Google keskinyt sitä ihan näin nopeasti.

Kävi nimittäin ilmi, että hiiri vaatii täysillä toimiakseen Intel I2C-väyläajurin asentamisen. Korjausta varten pikafiksinä hiiren pystyy saamaan perustasolla päälle menemällä koneen BIOSiin, ja kytkemällä siellä hiiren tilaan Basic (oletuksena on Advanced). Kytkeminen Basiciin ei ole koko ratkaisu, koska siinä tilassa hiiressä ei toimi mm. vieritys ollenkaan, vain ohjaus ja napit, joten täydet ominaisuudet olisi kiva saada käyttöön.

Kun hiiren on saanut BIOSista käyttöön, ei muuta kuin Acerin tukisivustolle ja etsimään omaan koneeseen sopiva ajuripaketti. I2C-ajuri tulee Serial IO Driver -ajuripaketin mukana, joten sen kun lataa koneelle, purkaa .zip-paketin ja ajaa asennustiedoston niin asennuksen jälkeen hiiren voikin käydä kytkemässä taas Advanced-tilaan ja täydet ominaisuudet ovat jälleen käytössä.

Yksi vastaus artikkeliin “Acer Aspire ES1 toimimaton kosketuslevy”

Kommentit on suljettu.